Sweet Letter

Sweet letter

Driemaandelijks tijdschrift – 35st jaargang zomer 2018


Wij gaan feesten!!!!

35 jaar Superior Dance Band

10 jaar samenwerking met Vrijzinnig Centrum Mozaïek

Zorg dat je er bij bent!!!!!

UITNODIGING   FEESTCONCERT   ZONDAG 27 MEI 2018

Zo begon het in taverne Schinckel ……..

foto1

We hopen jullie te mogen verwelkomen op ons jubileumconcert in onze vertrouwde locatie VC Mozaïek – Overleiestraat 15a te Kortrijk

Let op de afwijkende uurregeling:  receptie start om 18.00u  – concert start om 19.00 uur.

De Superior Dance Band neemt vrijaf om mee te vieren en laat zich vervangen door niemand minder dan Les Haricots Rouges .

Om organisatorische redenen (o.a. soundcheck door onze Franse vrienden) gaan de deuren pas open om 17.45 uur !!!!!!!

“Bonen met rijst”  in Kortrijk

Les Haricots Rouges  in Concert

foto2

De Haricots Rouges verwijst naar rode bonen met rijst, de  “plat préféré” van jazzmusici uit New  Orleans.  De band ontstond in Parijs, nu meer dan vijftig jaar geleden,  en is  na zoveel jaren nog altijd waanzinnig populair bij onze zuiderburen.   Het zijn stuk voor stuk schitterende muzikanten die weten hoe zij een publiek moeten inpakken.   Bij hen is het altijd een mengeling van sérieux en slapstick.

Het zou geen franse band zijn mochten zij niet gebruik maken van het grote repertoire  “chansons,”  en die worden  altijd is een verrassend nieuw kleedje gestoken.  De band heeft gespeeld met iedereen die naam en faam heeft in eigen land, en heeft voorprogramma’s verzorgd voor Brel en Brassens.

Enkele vroegere  haricots zijn  te gast geweest op optredens van de Superior Dance band, meer bepaald  banjoist  Norbert Congréga,  trompettist Patrick Artéro, en klarinettist Boss Quéraud.

Ook onze betreurde vriend drummer Morre Van Eyck  was jaren lid  van de “rode bonen. “

TIEN JAAR SAMENWERKING MET VRIJZINNIG CENTRUM MOZAÏEK

 Wij hebben iets te vieren, en mensen  te bedanken

Ja! Reeds tien jaar kan de Superior Dance Band optreden in het Vrijzinnig Centrum Mozaïek  te Kortrijk.  Wat begon als een eenmalige avond  is uitgegroeid tot een vast gegeven iedere laatste zondag van de maand.

Het is voor ons een voorrecht te kunnen optreden in een historisch pand dat ruimte biedt, een goede akoestiek heeft, en gezelligheid brengt.

Voor  veel  mensen is het optreden een vast moment geworden in hun tijdsbesteding, en heeft het hen de mogelijkheid geboden om nieuwe vrienden te maken.  En voor velen is dat  zondags streepje muziek  iets wat hun leven opvrolijkt , en een moment van gezelligheid brengt.

Voor de muzikanten is het een deugddoende ervaring.  Wij bedanken dan ook  de vele mensen die aanwezig   zijn op zondagavond.

Maar onze bijzondere dank gaat uiteraard naar de organisatoren  onder  leiding van Erik Verbeurgt.   Hij zorgt er onder andere voor dat de zaal piekfijn in orde is , dat de muziekinstallatie op scherp staat , dat we aangepaste muziek krijgen tijdens de pauzes , dat er geen gebrek is aan spijs en drank. Hij mobiliseert de mensen voor de bediening en voor de opruim achteraf.

Dank ook aan de immer aanwezige Filiep, en zijn betreurde Doris,  hij die altijd klaar staat, en zij die altijd klaar stond,   om de zondagavond vlot te laten verlopen. Dank aan Kurt omdat hij de ‘soep’ traditie van Doris verder zet.

En uiteraard een bijzondere dank aan de mensen van de catering en de bediening voor hun belangeloze inzet.

Om het op zijn New Orleans te zeggen  “it feels so good.”

 

JAAROVERZICHT

Zondag 20 mei : Sinksenfeesten Kortrijk

Sint Amandsplein (Overleie –nabij VC Mozaïek )  optreden van 16u tot 18u              samen met The Cherry Dots (Lindy Hop dans)

Zondag 27 mei : Feestconcert ( zie uitnodiging)

Zondag 24 juni : gewoon concert

Juli en augustus gaan we met verlof maar je kan ons vinden op

Zondag 19 augustus : jazzfestival in Oisterwijk (Nederland)

Woensdag 29 augustus : zeedijk Wenduine (avond)

Zondag 30 september : gast Sammy Rimington

Zondag 28 oktober : Franse avond met aangepaste muziek en kaasbuffet

Zondag 25 november : gewoon concert

Zondag 16 december: eindejaarsconcert – verdere info in najaar