Sweet Letter

Sweet letter

Driemaandelijks tijdschrift – 34st jaargang winter 2017


Prettige feestdagen!

Laatste concert 2017 :  17 december om 19 uur 

Grote Kersthappening  met  SDB en  Norbert Detaeye

Zanger, pianist en grote vriend Norbert Detaeye voorstellen hoeft niet  echt omdat hij reeds  enkele malen te gast was bij ons.  Hij is een van de weinige mensen van buiten the USA die er in geslaagd zijn  de muziek  van de zuidelijke VS  met zoveel charme en gevoel te brengen.  Maar ook de Amerikaanse singer-songwriters zijn een inspiratiebron  voor hem. Reeds vroeg is zijn carrière heeft Norbert gekozen voor solo-optredens.   Het was niet eens een gok, omdat hij wist dat  dit voor hem de beste manier was om zijn verhaal te vertellen.  Voor wie al een optreden van Norbert heeft meegemaakt zal het niet verwonderen dat hij zelfs indruk heeft gemaakt in New Orleans.

norbert
Dit concert is gratis voor leden, en €5 voor niet-leden

Vooruitblik op 2018

De Superior Dance Band heeft het voorbije jaar gezorgd voor een afwisselend programma.  Bijna iedere maand viel er iets nieuw te beleven.   Herinner u de  optredens van gitarist  en zanger Koen de Cauter. En wat dacht u van trombonist Camiel Van Breedam en zijn broer Johnny op trompet. En er was ook een heuse Franse invasie met  banjoist  Norbert Congréga,  en meer recent  met trompettist  Patrick Artero en  klarinettist   Boss Queraud.  En verder was er ook  de jonge accordeonvirtuoos Seppe Vandewalle.

Ook volgend jaar speelt de Superior Dance Band de laatste zondag van iedere maand in de vertrouwde zaal van VC Mozaïek .

Voor de komende winter zijn de data:

28 januari: We zetten traditioneel het jaar in met een glaasje bubbels

25 februari

29 maart: Let op!!! Het laatste zondag concert is verplaatst naar Witte Donderdag

SDB

Noteer voor de rest van het jaar alvast volgende data: 29 april, 27 mei, 24 juni, 30 september, 28 oktober, 25 november en 16 december.

En wij kunnen nu reeds verklappen dat er op 30 september 2018 weer een  optreden met Sammy Rimington is gepland.

Vernieuwing lidkaarten

Start van het nieuwe jaar betekent ook vernieuwing van je lidkaart.

Voor de prijs van €20 per persoon, of  €40 voor een koppel, geniet je van alle zondagavondconcerten en krijg je een Sweet Letter via  mail of per post. Zijn er problemen met je mailpost kijk dan eerst even in je spambox , of misschien is je mailadres veranderd en heb je dat niet doorgegeven. Is dat niet het geval geef dan een seintje aan de inkombalie.

Betaal je lidgeld liefst per overschrijving op het nummer  BE78 2850 4482 9486 van Superior Jazz Club en meldt  bij betaling:  “lidgeld 2018 en de volledige naam (voornaam en familienaam)van de persoon of personen voor wie de lidkaart zal gelden.”

Er is ook de mogelijkheid om je lid te maken aan de inkombalie.

Lidkaarten liggen klaar aan de inkom vanaf het januariconcert.  Vergeet ze niet op te halen. Er worden geen lidkaarten verstuurd.

Eindejaar is pakjestijd

Bent u op zoek naar een origineel kerstcadeau?

De weduwe van Morre Van Eyck heeft een ongeëvenaarde schatkist aan CDs  (jazz en blues)  in perfecte staat.  Kostprijs: 5 euro + verzendingskosten. Trombonist Philippe De Smet heeft een lijst klaar en u kunt ze bij hem bestellen.

Onze drummer Ivan Couttenier heeft een boek uitgebracht over jazzmuziek in de oorlogsjaren.

boek

Een aanrader!!!!

Interesse in een verhaal over de eerst jazzjaren?

Neem contact op met de auteur.

En uiteraard is er nog altijd de tijdloze foto-verjaardagskalender van de Superior Dance Band. Te koop aan de inkombalie.