Sweet Letter

Sweet letter

Driemaandelijks tijdschrift – 34st jaargang herfst 2017


Beste vriendinnen en vrienden. De Superior Dance Band heeft de voorbije maanden niet stil gezeten. Geniet nog eens na op de volgende bladzijde.

De herfst brengt traditioneel het Indian Summer concert maar er is nog veel meer…….

Even nagenieten

Herinner u het optreden met gitarist Koen de Cauter in de Mozaïek. En wat dacht u van trombonist Camiel Van Breedam en zijn Broer Johnny op trompet? Dat was nog eens New Orleans revival met roots in de jaren zestig van vorige eeuw.

Met Sinksen kwam uit het zuiden van Frankrijk  banjoist Norbert Congréga overgevlogen. Hij bewees dat na jazzmuzikant hij het publiek kon inpalmen met een bloemlezing Franse liedjes. Zeker een vriendelijke man met veel talenten.

In augustus trad de band op in Nederland, meer bepaald in Oisterwijk nabij Tilburg. Het was een zonnige dag en een gelegenheid om bevriende jazzmuzikanten te ontmoeten. De toehoorders waren enthousiast over de band.

oisterwijk
De SDB in Oisterwijk

Daarna kwam er nog een avondlijk optreden in een winderig Wenduine. Met heel veel dank aan de moedige supporters die aanwezig waren.

Wat mogen jullie nog verwachten in 2017

 

24 september: de Superior Dance Band brengt het inmiddels traditionele Indian Summer concert. Dit jaar helaas zonder cocktails want onze sympathieke gastheer Filiep en gastvrouw Doris zijn nu pas aan hun vakantie toe. Even de batterijen opladen. Het is hen van harte gegund.

29 oktober: optreden van de Superior Dance Band met Franse gasten Patrick Artero en Boss Queraud.

 Patrick Artero is een wereldburger met Franse, Spaanse en Vietnamese roots. Hij speelt trompet, cornet en flûgelhorn. Hij zette zijn eerste muzikale stappen in de klassieke jazz, maar hij is uitgegroeid tot iemand die alle moderne en hedendaagse stijlen aankan. Hij heeft ook een boontje voor Latijns-Amerikaanse ritmes. Naast optreden componeert hij muziek voor film en televisie. Bij speelt in de grote Franse big bands en begeleide tal van

Franse artiesten, waaronder Sasha Distel en Serge Gainsbourg. Met het Paris Swing Orchestra heeft hij een hommage aan Louis Armstrong gebracht.

muzikanten
Patrick Artero                                                 Michel “Boss” Queraud

Michel “Boss” Queraud speelt trompet en klarinet. Hij behoort tot de eerste generatie muzikanten van de legendarische Les Haricots Rouges. Hij heeft gespeeld met alle oude stijl bands in Frankrijk en omstreken. Er zijn weinig muzikanten die de gelegenheid hebben gehad om te spelen met de trompettisten Jabbo Smith en Wild Bill Davison en klarinettist Barney Bigard, drie legendarische grootmeesters van de klassieke jazz. Hij heeft ook het groot genoegen gesmaakt om op te treden in New Orleans met de Vintage Jazzband. Michel is een geboren entertainer, en is niet verlegen om een stunt.  Hij is tekenaar, karikaturist en uiteraard ook gastronoom, zoals het hoort voor een weldenkende fransman.

26 november: gewoon optreden in Mozaïek.

17 december: kersthappening met Norbert Detaeye en de SDB

Zanger en pianist Norbert Detaeye voorstellen hoeft niet echt omdat hij reeds enkele malen te gast was bij ons. Hij is een van de weinige mensen van buiten the USA die er in geslaagd zijn de muziek  van de zuidelijke VS met zoveel charme en gevoel te brengen. Maar ook de Amerikaanse singer-songwriters zijn een inspiratiebron voor hem. Reeds vroeg in zijn carrière heeft Norbert gekozen voor solo-optredens. Het was niet eens een gok, omdat hij wist dat dit voor hem de beste manier was om zijn verhaal te vertellen.   Norbert heeft in veel landen opgetreden en meerdere prijzen zijn hem te beurt gevallen.  Maar voor de muzikanten van de SDB band en jullie lezers van Sweet Letter is hij vooral een ware vriend.norbert