Sweet Letter

Sweet letter

Driemaandelijks tijdschrift

Januari 2024


Beste jazzvrienden, leden en sympathisanten

De muzikanten van de Superior Dance Band en de medewerkers van de Superior Jazz Club bieden jullie de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar aan.

We wensen jullie een goede gezondheid, veel momenten om met plezier aan terug te denken en vooral heel veel mooie concerten. Wij zijn er in elk geval klaar voor.

Start van het tweede deel van ons werkjaar 2023-2024

We hebben 2023 uitgezwaaid met een fantastisch optreden van Les Haricots Rouges. Helaas zat het weer niet mee waardoor een aantal mensen dit concert gemist hebben. Maar wie er wel was heeft genoten. Het is en blijft een top-orkest en de show erbij is mooi meegenomen.

2024 starten we met het traditionele nieuwjaarsconcert en we klinken op het nieuwe jaar.

We verwachten jullie op zondag 28 januari 2024 om 19.00 uur in VC Mozaîek.

Kalender

Noteer alvast de data van de volgende concerten in jullie agenda.

Zondagen 28 januari, 25 februari, 24 maart, 28 april, 26 mei, 30 juni

Raadpleeg de website www.superiordanceband.be of facebook The Superior Dance Band voor onverwachte laattijdige wijzigingen of mededelingen.

!!!!!!DE WEDSTRIJD!!!!!!!

Vorig jaar hebben alle leden als nieuwjaarsgeschenk een klepper gekregen met de uitdrukkelijke vraag om die te personaliseren.

Een voorbeeld ter herinnering.

scherm%c2%adafbeelding-2024-01-20-om-16-38-39

Daar werd een wedstrijd aan verbonden.

Tijdens het nieuwjaarsconcert worden de prijzen uitgereikt : een prijs geschonken door de Jazzclub , een prijs geschonken door VC Mozaïek en een prijs geschonken door Dan, de leider van de Superior Dance Band.

Wie wenst deel te nemen aan de wedstrijd geeft zijn of haar kunstwerk af bij het binnenkomen.

Alle deelnemende kleppers worden anoniem uitgestald en een onafhankelijke jury zal de winnaars bepalen. Uiteraard krijgt iedere aanwezige de gelegenheid om al die kunstwerken te bewonderen.

Wij danken iedereen voor de medewerking en wensen jullie allemaal succes.

Maar onthoud: deelnemen is belangrijker dan winnen.

Project Argentinië

De meesten onder jullie weten dat wij reeds enkele jaren een project steunen in Argentinië. An Maeyaert, dochter van onze bassist Rudi, organiseert daar met een groep vrijwilligers allerhande activiteiten voor de straatkinderen.

We kregen recent volgend verslag:

Hierbij, zoals beloofd, de laatste nieuwtjes van de kinderbibliotheek die jullie steunen in Argentinië.

Voor ons was 2023 een enorm vruchtbaar jaar, ondanks de sombere economische, sociale en politieke situatie in Argentinië.

Onze bibliotheek werd aangedikt met heel wat nieuwe boeken, maar vooral: met heel wat nieuwe activiteiten. We organiseerden dit jaar voor het eerst creatieve workshops voor alle leeftijdsgroepen: kinderen en jongeren kwamen wekelijks bij ons acteren, pottenbakken en schilderen. Ook gaven we wekelijks lees- en leerbegeleiding aan kinderen die schoolachterstand hadden opgelopen, want daar was veel vraag naar. Al deze activiteiten waren gratis voor de families, want we bekostigden ze met ons werkingsgeld waar jullie toe bijdroegen. In bijlage delen we graag enkele beelden hiervan met jullie.

Het gevolg was dat veel kinderen voor het eerst de weg naar onze bib vonden, en er wekelijks creatief en leerrijk omgingen met boeken. Ons werk werd erkend door de NGO “Bibliotecas Rurales Argentinas”, een netwerk waar we nu deel van uitmaken. Maar de mooiste herinnering was toch toen een meisje, dat op 9-jarige leeftijd nog niet kon lezen, bij ons haar eerste woordjes luidop las. De glimlach die toen op haar gezicht verscheen, zullen we nooit vergeten.

Mogen wij ook dit jaar op jullie financiële steun rekenen? Je kan ons helpen door in de maand januari een vrij bedrag te storten op rekeningnummer BE62001307682561 van An Maeyaert (vermelding: “bibliotheek”).

Alvast heel erg bedankt voor jullie trouwe steun, en tot gauw.

En dat “tot gauw” is gemeend: op zondag 28 januari zal An aanwezig zijn op het concert en uiteraard ook op het podium. Wie An wil steunen kan dat ter plaatse doen of via storting. Waarvoor uiteraard heel veel dank.

ONZE MILDE SPONSORS

Hartelijk dank aan

AKOESTIX PRODUCTS & PROJECTS

HOGESCHOOL HOWEST

HOUTHANDEL VERCRUYSSE

MARLIER ERIC

VAN GELUWE YVAN

VC MOZAIEK