Sweet Letter

Sweet letter

Driemaandelijks tijdschrift – najaar 2020


Beste jazzvrienden

Met heel veel verdriet en pijn in ons hart moeten we jullie het overlijden van onze drummer Ivan Couttenier melden.

Na een lang verblijf in het ziekenhuis is hij maandag definitief ingeslapen.

Wij wensen Trees en familie heel veel sterkte.

schermafbeelding-2020-10-01-om-20-10-22

Wij zullen ons Ivan herinneren als een sympathieke man, een gepassioneerde drummer met de typische geconcentreerde uitdrukking op zijn gezicht, een charmante zanger en nooit verlegen om een kwinkslag bij de aankondiging van de gespeelde nummers. Koester de vele, mooie herinneringen!

Zoals op het rouwbericht(zie volgende bladzijde) vermeld heeft de uitvaartdienst plaats in beperkte kring.

Zodra Covid het ons toelaat voorzien we een herdenkingsconcert voor Ivan zodat iedereen afscheid kan nemen.

Condoleren kan enkel via het uitvaartcentrum D’haene. Alle gegevens staan op het rouwbericht. Trees voelt zich momenteel niet in staat om telefoontjes of mails te beantwoorden.

schermafbeelding-2020-10-01-om-20-12-13

schermafbeelding-2020-10-01-om-20-13-18

Concerten

Door de gekende omstandigheden is het helaas nog niet mogelijk om onze maandelijkse laatstezondag concerten te hervatten. Als het enigszins kan proberen we een eindejaarsconcert te organiseren maar de kans is groot dat we pas in 2021 opnieuw kunnen starten.

Een positieve noot om te eindigen

Op de laatste zondag van januari hadden we een benefietconcert voor en met An Maeyaert. Jullie hebben haar project in Argentinië dan royaal gesponsord.

Met het geld werd een kinderbibliotheek gestart. Ter gelegenheid van de opening verscheen een artikel in de plaatselijke krant. Rudi heeft het voor ons vertaald:

In de nieuwe culturele ruimte voor jongens en meisjes is de mobiele kinderbibliotheek Crepúsculo (= schemering) geboren, een projekt van An Maeyaert en de oudervereniging van Lucio V. Lopez. “In de huidige omstandigheden kunnen boeken ons leren de wereld te zien met een kritische blik, en ons een andere mogelijke wereld te verbeelden.” Dat zegt An Maeyaert, een jonge Belgische licentiate in letteren, die sinds 10 jaar in ons land leeft. Ze beklemtoont het belang van lektuur en van toegang tot boeken. Ze staaft die bewering met de herinnering die ze heeft aan de namiddagen die ze als kind doorbracht met haar vriendinnen in de speciale ruimte voor kinderen in de biblioteek van Aalter, een dorp in België. Haar project kon op gang komen na haar vakantie bij haar familie in België. In de stad Kortrijk werd een benefietkoncert geörganiseerd door de Superior Dance Band van Dan Vercruysse, het Belgisch orkest waarin haar vader speelt en waarin An gastmuzikante was. Door het succes van dat koncert werd een fonds gecreëerd dat de start van mobiele biblioteek en de aankoop van de eerste boeken mogelijk maakte. “Het volstaant niet om boeken te hebben. We moeten de kinderen die er geen toegang toe hebben warm maken voor het lezen.” De corona-omstandigheden vergen extra organisatie. Maar met de hulp van vrijwilligers wordt het mogelijk dat doel te verwezenlijken.

schermafbeelding-2020-10-01-om-20-14-03