Superior Dance Band

De stad New Orleans in Louisiana, een smeltkroes van culturen in het zuiden van de States,
was rond 1900 de bakermat van de Jazz.
De sfeer, de openheid, de levenslust van de bewoners waren allemaal elementen die voor een unieke revolutie zorgden:
nooit was een stad, waar ook ter wereld, op een bepaald ogenblik belangrijker in de muziekgeschiedenis.
Blues, ragtime, fanfare, opera, tango, calypso, rhythm’n’blues, klassiek, big band, spirituals, gospel en hymns,volksmuziek uit Europa, Afrika en Amerika : elk van deze muziekvormen was ooit wel een ingrediënt in de rijke cocktail van wat nu nog
New Orleans muziek wordt genoemd.

De SUPERIOR DANCE BAND speelt Jazz. New Orleans Jazz. Typische, traditionele, authentieke, levende Jazz. De originele Jazz die de basis vormt van alle verdere ontwikkelingen in die kunstvorm.De Jazz die allerhande invloeden absorbeerde en sterk genoeg was om zichzelf te blijven.De Jazz zoals die honderd jaar geleden onstond en die niets van zijn frisheid, zijn levenskracht heeft verloren.
Deze muziek slaagt erin leek en liefhebber te blijven verrassen en verleiden.Deze muziek is, met zijn natuurlijke charme, zijn sympathieke toegankelijkheid, zijn compromisloze eerlijkheid overal op zijn plaats: in kleine clubs, in grote zalen, bij feesten, recepties, concerten, bals, straatanimatie. Overal waar mensen zijn en waar iets te beleven valt.

De SUPERIOR DANCE BAND heeft bovendien de reputatie verdiend een hardwerkende en muzikaal hoogstaande groep te zijn. Een groep die, in zijn nooit aflatende speurtocht naar de wortels van de muziek, gebieden heeft verkend en kennis heeft verworven waar weinig andere bands aan toekomen. Ragtime bijvoorbeeld,de eerste originele Amerikaanse klassieke muziekvorm, de laatste stap naar de Jazz toe, of zo u verkiest, de allervroegste vorm van Jazz.Of neem de muziek van de echte scheppers van de Jazz: King Oliver’s Creole Band, Louis Armstrong’s Hot Five.
De SUPERIOR DANCE BAND kan er indien gewenst een avondvullend programma van brengen.

Dit niveau wordt ook door grote namen in de New Orleans Jazz gewaardeerd : de band speelde, tot wederzijds genoegen, met mensen zoals Freddie Kolhman, Bill Greenow, Sammy Rimington, Geoff Bull, John Defferary, Freddie Lonzo,
Wendel Brunious, Cuff Billett, Dan Pawson, Ken Colyer, Pete Dyer, Orange Kellin, Patrick Artero, Boss Quéraud,
Freddie John, Sven Stahlberg, e.v.a.

Sedert juni 2000 was de SUPERIOR JAZZ CLUB gevestigd in de brasserie ‘T MORIAANSHOOFT, Sint-Jansstraat te Kortrijk, maar door stopzetting van de zaak diende de Club noodgedwongen te verhuizen. Sedert januari 2008 heeft de SUPERIOR DANCE BAND onderdak gevonden in de gezellige cafetaria van de MOZAÏEK op Overleie: Overleistraat 15a te 8500 Kortrijk.

De SUPERIOR DANCE BAND heeft zijn weg gevonden in een prachtige muziekvorm, en wil zoveel mogelijk mensen daar laten van meegenieten.Elk optreden moet een feest zijn, elk concert een gebeurtenis. U mag op ons rekenen.

De bezetting :

DAN VERCRUYSSE Trompet, leader
PHILIPPE DE SMET Trombone,vocals
KURT VANDENDRIESSCHE Klarinet,sax
IVAN COUTTENIER Drums,vocals
REMI CLARYSSE Piano
RUDI MAEYAERT Bas