Jazz Club

De Superior Dance Band heeft sedert zijn ontstaan, iets meer dan 25 jaar geleden, reeds op heel wat locaties gespeeld en heeft als de ‘Superior Jazz Club’ al vrij vroeg voor haar trouw jazzpubliek voor een vaste locatie gekozen en gezorgd voor heel wat initiatieven rondom jazz. Sedert juni 2000 was de SUPERIOR JAZZ CLUB gevestigd in de brasserie “T MORIAANSHOOFT, Sint-Jansstraat te Kortrijk, maar door stopzetting van de zaak diende de Club noodgedwongen te verhuizen. Sedert januari 2008 heeft de SUPERIOR DANCE BAND onderdak gevonden in de gezellige cafetaria van de MOZAÏEK op Overleie: Overleistraat 15a te 8500 Kortrijk.

De Club biedt het hele jaar door aan de liefhebbers een programma dat gebaseerd is op New Orleans jazz, maar laat ook alle mogelijke daarmee verwante muziekvormen (blues, swing, gospel) ruimschoots aan bod komen. In de nieuwe locatie kon nu ook zelfs een kleine danshoek voorzien worden voor de liefhebbers van het genre!De Club zorgt er voor dat regelmatig belangrijke groepen en solisten te gast zijn en ELKE LAATSTE ZONDAG van de maand (van 19 tot 22 uur), speelt het huisorkest, THE SUPERIOR DANCE BAND ten dans.

Het hoogtepunt van de jaarwerking van de Club valt nog altijd samen met de Kortrijkse SINKSENFEESTEN, wanneer een driedaags festival-op-mensenmaat wordt georganiseerd. De sfeer is er altijd geweldig, de muziek hoogstaand en meeslepend.Ook de kerstconcerten behoren sedert enkele jaren tot een vaste traditie.

Wat deze Club een unicum maakt is dat zo goed als alle concerten er GRATIS zijn (voor leden). Wij kunnen dit waarmaken ondermeer door de blijvende steun van leden en ereleden Bij interesse en voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de leden van de SUPERIOR DANCE BAND of aan de inkom op één van hun speelavonden in Mozaïek.Lidmaatschap geeft u heel wat voordelen, maar dat ondervindt u gaandeweg wel.

Secretarie:
Dan Vercruysse Zevenkavendreef 6 – 8560 Gullegem
Tel: 056/40.06.05 – Fax: 056/40.42.21
Gsm: 0475/45.32.52

Bestuur van de Jazzclub:
Dan Vercruysse, Kurt Vandendriessche, John Deroo en Willy Delaere